Blogovi – tekstovi s kojima privlačiš kupce

Imaš tu web stranicu i kako si pročitao gomilu savjeta o tome koliko je važno objavljivati članke na webu, odvažio si se krenuti u tu avanturu. I tako, dao si sebi oduška, napisao nekoliko desetaka članaka, no od 100 glasa, glasa čuti nije. Pitaš se, kako to da svi bruje o važnosti blogova, a ti ne vidiš nikakve koristi.

Evo odgovora s kojim ćeš se trebati pomiriti. Bolje prije, nego kasnije, ako već ne za mir u kući, onda barem za tvoj novčanik.

Dakle, kada su u pitanju blogovi za web stranice i web shopove, stvari stoje ovako. Prije negoli uopće kreneš u spisateljsku avanturu, potrebno je razmisliti o nekoliko jako važnih stvari:

  • tko je tvoja idealna publika,
  • kako se ta publika izražava,
  • koji su njihovi problemi,
  • koje (ključne) riječi najčešće pretražuju na tražilicama.

Kada si to osvijestio, sada vjerojatno shvaćaš i to da se blogovi ne mogu napisati “za pola sata”, “ti to napišeš u 5 minuta”, “sipaš iz rukava”. Prije ikakva pisanja potrebno je sve ovo istražiti, a tek se onda zalijepiti za papir i olovku, odnosno tipkovnicu i monitor.

I nećemo te veslati, tu imaš dvije mogućnosti.

Prva je, ugrijati stolicu i naučiti spomenutih nekoliko savjeta, a onda još i barem 100 formula kojima se potrebno služiti kod pisanja za web stranice. Zvuči komplicirano, no nije nemoguće. Jedino traži puno vremena i predanosti.

Druga mogućnost je pronaći stručnu osobu koja piše još otkad je izašla iz maternice i mrdnula prstom. Ako baš hoćeš, to može biti Pisalica jer je nastala za takve kao što si ti. Mi u Pisalici ti dakle možemo pomoći da svoj blog, odnosno Internet dnevnik pretvoriš u nešto što će se zaista rado čitati. Pobrinut ćemo se da tekstovi imaju nekakvu svrhu, na primjer da educiraju posjetioce tvoje web stranice ili bloga ili da ih barem nasmiju. Sve, samo da ne budu dosadni jer će ti svi kupci pobjeći s praga dok kažeš keks.

Vrijednosti koje ćeš uočiti su razne, a evo nekoliko izdvojenih:

  • web stranica će dobiti bolju vidljivost,
  • blogovi će biti čitani jer su korisni,
  • pridobit ćeš povjerenje posjetioca,
  • s vremenom ćeš posjetioce pretvoriti u kupce,
  • postići ćeš da se kupci vraćaju na tvoj web.

Ne vjeruješ? Izazovi Pisalicu i uvjeri se na primjeru svoje tvrtke.

Kontaktiraj nas