Što su Carousel oglasi i kada ih koristiti?

facebook-carousel

Što su Carousel oglasi i kada ih koristiti?

Što su Carousel oglasi i kada ih koristiti? 1200 650 Pisalica

Vjerujemo da ste barem jednom usred skrolanja svojom Facebook stranicom promišljali:

„jaooo, kako ova tvrtka ima dobar oglas, da barem moja ima tako nešto“.

Pa nastavili s razmišljanjem o tome kako je takvo oglašavanje vjerojatno i skupo oglašavanje. I tu je nažalost vaša priča s kreativnim oglašavanjem stala.

Šteta.

Kreativni oglasi ne trebaju biti skupi

Facebook i Instagram (koji je pod Facebookovom dirigentskom palicom) dopuštaju nam od 2015. godine kreirati jednostavne carousel oglase koji vas neće pogoditi po džepu.

Predodžbe radi, riječ je o više fotografija koje korisnici mogu listati unutar jednog oglasa.

Primjer 1: Oglas uvijača za kosu
Na prvoj slici žena ima ravnu kosu, na drugoj kovrča pramen, na trećoj je pola kose ravno, a pola kovrčavo, na četvrtoj kosa joj je potpuno kovrčava, dok se na petoj slici nalazi proizvod, dakle pegla za kosu koju oglašavamo.

peimjer-carousel-oglasa

Primjer 2: Oglas pomoću kojeg želimo poboljšati prodaju odjeće i obuće.
Takav oglas također bi imao nekoliko vizuala: na prvoj slici bila bi majica, na drugoj suknja, na trećoj štramplice raznih boja, na četvrtoj preslatke čizme, dok bi na petoj bilo dijete odjeveno u odjeću koju smo prethodno prikazali. Ili, kao što je prikazano na donjem primjeru, jedan komad odjeće ili obuće možemo razlomiti na više fotografija da bismo prikazali detalje.

primjer-carousel-oglasa

Primjer 3: Tjedni jelovnik
Želite li predstaviti jelovnik svog restorana za svih sedam dana u tjednu, to možete pomoću carousel oglasa. Na zasebne fotografije stavit ćete fotografije jela, dok u tijelo teksta možete upisati cijene.

Dakle, carousel oglas je oglas na Instagramu ili Facebooku pomoću kojeg u tri do pet fotografija možete ispričati vašu priču.

Svrha carousel oglasa je privući korisnike na web stranicu

Korisnici Facebooka i Instagrama puno vremena provode na tim mrežama, no zapravo su lijeni po pitanju interakcije s prodajnim stranicama.

Ova vrsta oglasa dobar je izbor želite li povećati interakciju korisnika. No ne zaboravite koji je vaš krajnji cilj – dolazak korisnika na web stranicu.

Da bi ostvarili i prvi i drugi korak, evo nekoliko brzih savjeta:

  • prva fotografija treba biti “udica” kojom ćete privući korisnike
  • razvijte kreativnu priču da bi korisnici listali fotografije od početka do kraja
  • uvijek prije izrade razmislite tko je vaša ciljana skupina i tek tada krenite u osmišljavanje i izradu oglasa

Carousel oglasom možete postići čak 10 posto više klikova na vašu web stranicu.

Odgovor na pitanje treba li vam ovakvo oglašavanje ili ne, jeste isti kao i na pitanje želite li više prometa u svom restoranu ili frizerskom salonu. Za više informacija o carousel oglasima javite nam se putem kontakt forme ili pišite na info@pisalica.com.

Get in touch

Postavke privatnosti

Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg web preglednika, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Važno je napomenuti da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i usluge koje možemo ponuditi.

Kliknite za omogućiti / onemogućiti Google Analytics kod za praćenje.
Kliknite za omogućiti / onemogućiti Facebook Pixel kod za praćenje.
Pozdrav! Naša web stranica koristi kolačiće (eng. „cookies“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Možete se dodatno informirati o kolačićima i provjeriti kako ih možete isključiti ili odmah prihvatite instalaciju svih kolačića klikom na "Slažem se".